Chiropraxie Pierre Mercier

Discus hernia

The impact of novel inflammation-preserving treatment towards lumbar disc herniation resorption in symptomatic patients: a prospective, multi-imaging and clinical outcomes study. 2023


Deze studie volgde een jaar lang mensen met acute lage rugpijn door een discus hernia. Dit is een uitstulping van de tussenwervelschijf. Alle patiënten kregen Gabapentine, een anti-epileptisch medicijn, om hun beenpijn te verlichten gecombineerd met 12 sessies acupunctuur. Dit is de eerste studie die geen conventionele ontstekingsremmende en steroïde medicijnen gebruikt.
In deze studie werden 90 patiënten gevolgd. Er werden regelmatig scans gemaakt om de grootte van de hernia te meten. Men zag dat bijna een vijfde van hen na drie maanden al verbeterde. Alle 90 patiënten zagen hun hernia binnen een jaar kleiner worden, en niemand had een operatie nodig.
De snelheid van de inkrimping van de discushernia (100%) was hoger dan de vergelijkbare studies. Gabapentine lijkt dus zeer veilig en effectief voor acute lage rugpijn veroorzaakt door een discushernia.