Afspraak maken

Praktijk
Krommendonck 8
9080 Zaffelare – Lochristi
Oost-Vlaanderen

Openingsuren

Maandag: 8.30 – 12.00 en 15.00 – 20.00
Dinsdag: 8.30 – 12.00
Woensdag: 15.00 – 20.00
Donderdag: 8.30 – 12.00 en 15.00 – 20.00
Vrijdag: 15.00 – 20.00

De eerste consultatie

De eerste consultatie bestaat uit een vraagstelling over uw algemene fysieke gezondheid en uw specifieke klachten. De chiropractor zal verschillende gerichte vragen stellen die belangrijk zijn voor de diagnose. Verder wordt er ook gepeild naar vroegere letsels, auto-ongevallen, ziektes of operaties. Vervolgens worden uw radiografieën of scannerbeelden (CT of NMR) bekeken en met u besproken. Daarna volgt een grondig onderzoek toegespitst op uw klachtenprofiel.  

Het onderzoek is neurologisch, orthopedisch en algemeen fysiek. Gezondheidsproblemen die met medicatie of chirurgie verholpen moeten worden, worden zo uitgesloten. Vooral evenwicht, coördinatie en houding, spierkracht, gevoel en reflexen worden gecontroleerd. Nadien volgt een onderzoek naar de beweeglijkheid van de gewrichten van de wervelkolom. Eventueel worden ook de gewrichten in de armen en benen één voor één getest in alle bewegingsrichtingen.  Gespannen gewrichten zijn meestal drukgevoelig. Het samenspel tussen de gewrichten, ligamenten, tussenwervelschijven en spieren van onze wervelkolom is zeer complex. Bovendien is het zó belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel en onze innerlijke en fysieke gezondheid dat het met precisie onderzocht moet worden. 

Indien uit het onderzoek en de vraagstelling blijkt dat uw klachten in onze praktijken kunnen verholpen worden, kan er overgegaan worden tot een behandeling. De behandeling varieert van klacht tot klacht; de verschillende behandeltechnieken worden besproken onder de rubriek ‘Behandeltechnieken’. 

Voorwaarden voor annulatie

Het annuleren van een afspraak dient minstens 24u op voorhand te gebeuren.

Indien u niet tijdig annuleert wordt u een forfaitair bedrag aangerekend.

(Wij houden evenwel rekening met onvoorziene omstandigheden)