Chiropraxie Pierre Mercier

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn en wordt vaak stresshoofdpijn genoemd. Uitlokkende factoren zijn te weinig slaap en moeilijkheden om zich na de werkuren te ontspannen. In de meeste gevallen breekt de hoofdpijn pas door tegen de avond, na een lange dag. De hoofdpijn wordt gekenmerkt door een bandvormige spanning, een drukkend of klemmend gevoel rond het hoofd.

De hoofdpijn kan enkele minuten tot dagen aanhouden. Er kan een milde gevoeligheid optreden voor licht en geluid. Meestal zijn er geen problemen om de activiteiten verder te zetten (bijvoorbeeld werk of huishoudelijke taken). De hoofdpijn kan meerder malen per jaar, per maand of zelfs dagelijks optreden. Aanvankelijk is de hoofdpijn periodiek aanwezig, maar na verloop van tijd kunnen de pijnvrije intervallen steeds korter worden. Slaap en rust kunnen de klachten soms verminderen.

Spanningshoofpijn komt het meest voor bij personen in de leeftijdsgroep 25-44 jaar (Okkes et al. 1998). De prevalentie (het aantal gevallen) van episodisch voorkomende spanningshoofdpijn is 63% en van de chronische (langdurige) vorm 3% (Koehler 1999).

Alhoewel spanningshoofdpijn beïnvloed wordt door stress, is stress niet verantwoordelijk voor de pijn zelf. Stress kan wel de druppel zijn die de emmer doet overlopen. In de praktijk merken we dat er bijzonder goede resultaten bereikt worden in de bestrijding van spanningshoofdpijn.

Last van Spanningshoofdpijn?

Chiropraxie Pierre Mercier en zijn team kunnen u behandelen tegen deze klacht. 

Bekijk onze behandeltechnieken of maak meteen een afspraak.