Chiropraxie Pierre Mercier

Ochtendstijfheid

Ochtendpijn of ochtendstramheid is dikwijls de eerste waarschuwing van een slecht functionerende rug. Het is geen normaal fenomeen dat met ‘de leeftijd’ komt. Meestal start de pijn tijdens de nachtrust, men kan moeilijk een comfortabele houding vinden. Soms wordt men zelfs verplicht om op te staan omdat de klachten erger worden bij het blijven liggen. Bij het opstaan is het lastig om recht te komen en  de eerste stappen zijn stram of pijnlijk. Soms is de pijn beter na een warme douche, maar ze kan ook pas tegen de middag verdwijnen.

De duur van de ochtendstramheid komt doorgaans overeen met de ernst van de rugklacht; hoe slechter de rug functioneert, hoe langer  de stramheid duurt.  Dit stadium van rugpijn is het best te behandelen aangezien het meestal het vroegste stadium is. De behandeling is doorgaans kort en de klacht snel opgelost (motorische functionele zenuwstoornissen).

Ochtendstramheid kan in eender welk gewricht optreden. Het is altijd een indicatie dat het getroffen gewricht mechanisch gestoord is. Hoe langer je dit laat aanhouden, hoe meer slijtage zal optreden. Raadpleeg uw chiropractor hieromtrent.

Last van Ochtendstijfheid?

Chiropraxie Pierre Mercier en zijn team kunnen u behandelen tegen deze klacht. 

Bekijk onze behandeltechnieken of maak meteen een afspraak.