Chiropraxie Pierre Mercier

Patellofemoraal Pijn Syndroom – de knieschijf

Het patello-femoraal pijn syndroom (PFPs) is één van de bekendste stoornissen van de knie.

Problemen in de mechanische bewegingen van de knie en belasting van de spieren en ligamenten rond de knie is één van de meest voorkomende niet-traumatische oorzaken van kniepijn. De patella of knieschijf is vaak betrokken bij dit probleem. De knieschijf moet bewegen in een groeve tijdens het buigen en strekken van de knie. Als deze beweging niet vloeiend verloopt, worden de pezen en ligamenten geïrriteerd en overbelast. Dit wordt patello-femoraal pijn syndroom genoemd.

AFB_knee_anterior_view.jpg
Illustratie: het kniegewricht met de knieschijf in vooraanzicht (klik op foto)

Aan de basis van PFPs ligt vaak een verstoorde activiteit in de  bezenuwing van de quadriceps, de spieren geraken ontregeld.  De quadriceps is de spier aan de voorkant van het dijbeen die aanhecht op de patella en die de beweging van de patella controleert. Bij zwakte van deze grote spier, beweegt de patella niet normaal en ontstaat pijn.

De pijn bij PFPs wordt voornamelijk gevoeld tijdens activiteiten zoals de trap opgaan, lopen, springen en rechtstaan van een stoel. Vaak worden de sportactiviteiten gestopt. 

De behandeling is gericht op het herstellen van de zenuwwerking en zo de  spierkracht. Na het herstellen van de normale gezonde spanning in de spieren zal de beweeglijkheid van de knieschijf en het kniegewricht  normaliseren. De ontstoken pezen en spieren  zullen genezen.

Last van Patellofemoraal Pijn Syndroom – de knieschijf?

Chiropraxie Pierre Mercier en zijn team kunnen u behandelen tegen deze klacht. 

Bekijk onze behandeltechnieken of maak meteen een afspraak.