Chiropraxie Pierre Mercier

Kniepijn algemeen

Kniepijn is een klacht die zowat alle leeftijdsgroepen treft. Bij jongeren wordt het vaak aan de kant geschoven als groeipijn, bij 40-plussers als slijtage. Eigenlijk kunnen we stellen dat op alle leeftijden de knie gevoelig is aan veranderingen in het bewegingsapparaat. 

Kniepijn kan alleenstaand voorkomen of in combinatie met rug-, heup-, en/of voetklachten. Bij een trauma ( vb. val, tackle) moet allereerst schade aan de meniscus, de kruisbanden, de ligamenten en het kraakbeen uitgesloten worden. Dit gebeurt doorgaans door middel van CT-scan of NMR. Bij ernstige schade aan bovenvermelde weefsels kan een operatie genoodzaakt zijn.

Wanneer er geen ongeval aan de basis van de kniepijn ligt, is een onderzoek van zowel de knie zelf als de rug, de heupen en de voeten aangewezen. Kleine veranderingen in de rug- of beenmotoriek kunnen namelijk voor grote veranderingen in de kniebelasting zorgen. In de praktijk zien we dan ook vaak kniepijn in combinatie met rug-, heup- en voetproblemen. In het begin komt de kniepijn het makkelijkst op bij sport of zwaar werk, de momenten dat het lichaam het zwaarst wordt belast. Later wordt de pijn meer constant. Ook bij rust kunnen stramheid en pijn hun intrede doen, aangezien de spieren op deze momenten verkrampen en de irritaties gaan zwellen. 

Last van Kniepijn algemeen?

Chiropraxie Pierre Mercier en zijn team kunnen u behandelen tegen deze klacht. 

Bekijk onze behandeltechnieken of maak meteen een afspraak.