Chiropraxie Pierre Mercier

Bekkenblokkering

De  Sacro-iliacale gewrichten

De sacro-iliacale gewrichten (bekkengewrichten) worden gevormd door het heiligbeen (sacrum) en het darmbeen (ilium). Een sacro-iliacale blokkering is een vaak voorkomende oorzaak van pijn ter hoogte van de onderrug.

AFB_rugpijn/bekken.jpg
Illustratie: het bekken en het sacro-iliacaal gewricht

Het SI-gewricht heeft een belangrijke functie bij het stappen en lopen. De bewegingen  en draaimomenten tijdens het lopen worden opgevangen door deze gewrichten. Als er een blokkage is aan één kant, ontstaat er snel een overbelasting en/of irritatie van dat gewricht, de omliggende zenuwen, ligamenten (gewrichtsbanden) en spieren. Op termijn kan dergelijke blokkage leiden tot overbelasting in de lage rug en schade aan de tussenwervelschijf. Dit gebeurt voornamelijk in de lendenwervels, omdat deze nu de krachten en draaimomenten op zich moeten nemen, die anders door het SI-gewricht worden opgevangen. De rugpijn die ontstaat uit deze regio kan uitstralen naar de liesstreek en soms tot in de teelbal trekken.

Sciatique of ischialgie duidt op een pijnlijk gevoel ter hoogte van de onderrug, het bekken en/of de bilstreek. De pijn kan verder uitstralen naar de dij, de knie of tot aan de voet volgens het verloop van de gelijknamige Ischiadicuszenuw.

Chiropraxiebehandeling van de onderrug en het bekken werken zodanig dat blokkeringen, zenuwstoringen (tintelingen, zinderingen, uitstraling) en spierspanningen geneutraliseerd worden. Op die manier kunnen het bekken en de bekkenzenuwen terug normaal werken.

Last van Bekkenblokkering?

Chiropraxie Pierre Mercier en zijn team kunnen u behandelen tegen deze klacht. 

Bekijk onze behandeltechnieken of maak meteen een afspraak.